Utilizat de mult timp pentru aromatizarea mancarurilor si pentru beneficiile sale pentru sanatate in cazul uzului intern, uleiul de Scortisoara este obtinut dintr-un arbore tropical vesnic verde, care creste pana la 14 metri inaltime si are scoarta, frunzele si florile extrem de parfumate. Datorita continutului sau ridicat de aldehida cinamica, este suficienta utilizarea interna a unei singure picaturi pentru a obtine beneficii pentru sanatate. Uleiul de Scortisoara este utilizat frecvent la prepararea apelor de gura si a gumelor de mestecat si are o istorie lunga de utilizari culinare, conferind o aroma condimentata deserturilor, aperitivelor si bauturilor calde.
Difuzare: Pune trei-patru picaturi in difuzorul ales.
Utilizare ca aromatizant alimentar: Dilueaza o picatura in 125 ml de lichid.
Uz extern: Pentru masaj, amesteca 5 picaturi cu 10 ml de ulei caraus.
Pentru baie, amesteca 5 picaturi cu 5 ml de ulei caraus.
Pentru utilizarea ca parfum,amesteca 1 picatura cu 10 picaturi de ulei caraus.
A se dilua inainte de utilizare. Folositi o picatura pe zi. A nu se lasa la indemana copiilor. Evitati contactul cu ochii si cu mucoasele.
Surse: doterra.com