Rozmarinul este o planta aromatica ce ramane verde tot timpul anului si ale carui frunze se folosesc de obicei pentru a conferi aroma mancarurilor precum umpluturile, carnea de porc, friptura de miel, carnea de pui si de curcan. Pe langa aplicatiile sale culinare, rozmarinul ofera numeroase beneficii. Rozmarinul favorizeaza o digestie sanatoasa si sprijina functia organelor interne. Venerat din cele mai vechi timpuri de catre tamaduitori, rozmarinul era considerat sacru in culturile antice greaca, romana, egipteana si evreiasca. Parfumul ierbaceu si energizant al rozmarinului se foloseste frecvent la masaj si aromaterapie.
Difuzare: Pune trei-patru picaturi in difuzorul ales.
Utilizare ca aromatizant alimentar: Dilueaza o picatura in 125 ml de lichid.
Uz extern: Pentru masaj, amesteca 5 picaturi cu 10 ml de ulei caraus.
Pentru baie, amesteca 5 picaturi cu 5 ml de ulei caraus.
Pentru utilizare ca parfum, amesteca 1 picatura cu 10 picaturi de ulei caraus.
Poate cauza sensibilizare cutanata. A nu se lasa la indemana copiilor. Daca sunteti insarcinata, alaptati sau va aflati sub supraveghere medicala, consultati medicul. Evitati contactul cu ochii, interiorul urechilor si zonele sensibile.
Surse: doterra.com