Marturiile antice arata ca uleiul de Mir (Myrrh) era considerat atat de pretios, incat uneori era platit la greutatea sa in aur. Uleiul esential de Mir este obtinut din rasina gumoasa a arbustului spinos de Mir si a fost utilizat de-a lungul secolelor pentru proprietatile sale benefice pentru sanatate, atat la nivel intern, cat si extern. Uleiul de Mir a fost utilizat din cele mai vechi timpuri ca parfum, in candele pentru uz aromatic si ca remediu pentru sanatate. S-a folosit, de asemenea, in ceremoniile de imbalsamare si cele religioase. Uleiul de Mir are proprietati puternice de curatare, in special a gurii si a gatului. Are un efect calmant asupra pielii prin aplicarea externa – contribuind la un ten neted, cu aspect intinerit – si sprijina echilibrul emotional si starea de bine prin uz aromatic.
Calmeaza pielea; contribuie la obtinerea unei ten neted, cu aspect intinerit.
Favorizeaza echilibrul emotional si starea de bine.
Difuzare: Pune trei-patru picaturi in difuzorul ales.
Utilizare ca aromatizant alimentar: Dilueaza o picatura in 125 ml de lichid.
Uz extern: Pentru masaj, amesteca 5 picaturi cu 10 ml de ulei caraus.
Pentru baie, amesteca 5 picaturi cu 5 ml de ulei caraus.
Pentru a fi utilizat ca parfum, amesteca 1 picatura cu 10 picaturi de ulei caraus.
Poate cauza sensibilizare cutanata. A nu se lasa la indemana copiilor. Daca sunteti insarcinata, alaptati sau va aflati sub supraveghere medicala, consultati medicul. Evitati contactul cu ochii, interiorul urechilor si zonele sensibile.
Surse: doterra.com