Supranumit „fructul interzis” si una dintre cele „Sapte Minuni ale Barbadosului”, grapefruitul a aparut pentru prima data in documente scrise in 1750, prin grija reverendului galez Griffith Hughes. Denumirea de „grapefruit” este atribuita faptului ca aceste fructe cresc in ciorchini asemanatori strugurilor („grapes” in engleza). Cunoscut pentru gustul sau racoritor si acrisor, grapefruitul este fructul rotund, galben-portocaliu, al unui arbore de citrice vesnic verde. Uleiul esential de Grapefruit este obtinut din coaja acestui fruct si este apreciat pentru numeroasele sale utilizari si beneficii. Pe langa faptul ca ofera o aroma puternica in diverse preparate culinare, grapefruitul este cunoscut si pentru proprietatile sale purificatoare si de curatare.
Difuzare: Pune trei-patru picaturi in difuzorul ales.
Utilizare ca aromatizant alimentar: Dilueaza o picatura in 125 ml de lichid.
Uz extern: Pentru masaj, amesteca 5 picaturi cu 10 ml de ulei caraus.
Pentru baie, amesteca 5 picaturi cu 5 ml de ulei caraus.
Pentru a fi utilizat ca parfum, amesteca 1 picatura cu 10 picaturi de ulei caraus.
Poate cauza sensibilizare cutanata. A nu se lasa la indemana copiilor. Daca sunteti insarcinata, alaptati sau va aflati sub supraveghere medicala, consultati medicul. Evitati contactul cu ochii, interiorul urechilor si zonele sensibile. Evitati expunerea la soare sau raze ultraviolete timp de 12 ore dupa aplicare.
Surse: doterra.com