Fenicul (Fennel)

Descriere

Feniculul poate creste pana la o inaltime de doi metri si are frunze delicate, asemanatoare unor pene. Istoria utilizarii Feniculului dateaza din timpuri stravechi, cand, se spune, razboinicii romani consumau Fenicul pentru a deveni puternici si pregatiti pentru batalie. Uleiul de Fenicul (Fennel) este cunoscut in special pentru aroma si gustul sau inconfundabil de lemn dulce. 

Beneficii primare

  • Confera o aroma si un gust minunat de miere si lemn dulce.
  • Aroma sa calmanta favorizeaza relaxarea.

Utilizari

  • In loc sa te rasfeti cu dulciuri, pune o picatura din acest ulei in apa sau ceai si bea pentru a-ti satisface pofta de dulce.
  • Maseaza-l pe piele diluat cu ulei caraus, pentru a favoriza relaxarea.
  • Adauga-l la deserturi, pentru o aroma mai bogata.

Instructiunile de utilizare

Difuzare: Pune trei-patru picaturi in difuzorul ales.

Utilizare ca aromatizant alimentar: Dilueaza o picatura in 125 ml de lichid.

Uz extern: Pentru masaj, amesteca 5 picaturi cu 10 ml de ulei caraus.

Pentru baie, amesteca 5 picaturi cu 5 ml de ulei caraus.

Pentru utilizare ca parfum, amesteca 1 picatura cu 10 picaturi de ulei caraus.

Precautii

Poate cauza sensibilizare cutanata. A nu se lasa la indemana copiilor. Daca sunteti insarcinata, alaptati sau va aflati sub supraveghere medicala, consultati medicul. Evitati contactul cu ochii, interiorul urechilor si zonele sensibile.

Surse: doterra.com