Feniculul poate creste pana la o inaltime de doi metri si are frunze delicate, asemanatoare unor pene. Istoria utilizarii Feniculului dateaza din timpuri stravechi, cand, se spune, razboinicii romani consumau Fenicul pentru a deveni puternici si pregatiti pentru batalie. Uleiul de Fenicul (Fennel) este cunoscut in special pentru aroma si gustul sau inconfundabil de lemn dulce.
Difuzare: Pune trei-patru picaturi in difuzorul ales.
Utilizare ca aromatizant alimentar: Dilueaza o picatura in 125 ml de lichid.
Uz extern: Pentru masaj, amesteca 5 picaturi cu 10 ml de ulei caraus.
Pentru baie, amesteca 5 picaturi cu 5 ml de ulei caraus.
Pentru utilizare ca parfum, amesteca 1 picatura cu 10 picaturi de ulei caraus.
Poate cauza sensibilizare cutanata. A nu se lasa la indemana copiilor. Daca sunteti insarcinata, alaptati sau va aflati sub supraveghere medicala, consultati medicul. Evitati contactul cu ochii, interiorul urechilor si zonele sensibile.
Surse: doterra.com