Uleiuri

Sanatate in corp minte si suflet
Cardamom

Cardamom

Inrudit indeaproape cu ghimbirul, cardamomul este cunoscut drept un condiment culinar costisitor, precum si pentru beneficiile sale variate pentru sistemul digestiv. Parfumul sau deosebit poate favoriza, de asemenea, buna dispozitie. Originar din Asia de Sud-Est, cardamomul se adauga la bomboanele si ceaiurile indiene traditionale, datorita savoarei si aromei mentolate si racoritoare. Uleiul esential de Cardamom doTERRA este extras din seminte de cardamom cultivate in Guatemala, utilizand standardele noastre stricte de testare CPTG™. Printr-un pact de colaborare si obtinere responsabila a materiilor prime, avem un impact semnificativ in viata partenerilor nostri locali, asigurand un trai mai bun acestor comunitati agricole.
Cedru (Cedarwood)

Cedru (Cedarwood)

Cunoscut pentru culoarea sa bogata si aroma calda si lemnoasa, uleiul esential de cedru ofera o multitudine de beneficii. Este originar din zonele cu clima rece, ii priesc altitudinile mari si creste pana la 30 de metri inaltime. Uleiul esential de cedru evoca sentimente de vitalitate si o stare de bine, care amintesc de dimensiunile impunatoare si forta arborelui din care este extras. Aplicat local, uleiul esential de cedru are proprietati purificatoare. De asemenea, uleiul esential de cedru este utilizat frecvent la masajul terapeutic, deoarece relaxeaza si calmeaza mintea si trupul.
Copaiba

Copaiba

Uleiul esential de copaiba este obtinut din rasina arborelui copaiba, care poate depasi 30 de metri inaltime si creste in zona tropicala a Americii de Sud. Uleiul de copaiba este utilizat pe scara larga in produse cosmetice cum ar fi sapunuri, creme, lotiuni si parfumuri. Inca din secolul al XVI-lea, uleiul esential de copaiba a fost utilizat in cadrul practicilor medicale traditionale de catre nativii din nordul si nord-estul Braziliei.
Cuisoare (Clove)

Cuisoare (Clove)

Beneficiile si utilizarile cuisoarelor dateaza inca din antichitate, in China, India si alte parti ale lumii. Uleiul esential de Cuisoare (Clove) este obtinut din mugurii nedeschisi ai florilor unui arbore vesnic verde. Mugurii de cuisoare contin o cantitate semnificativa de eugenol, o substanta chimica activa care confera acestui ulei esential o aroma energizanta si o gama larga de beneficii. Cuisoarele se utilizeaza de multi ani la realizarea de preparate dentare, bomboane si guma de mestecat, datorita aromei si capacitatii lor de curatare a gurii. Ca mirodenie in bucatarie, uleiul de Cuisoare confera o aroma condimentata oricarui fel de mancare sau desert.
Ghimbir (Ginger)

Ghimbir (Ginger)

Obtinut recent din Madagascar, uleiul esential de Ghimbir doTERRA (Ginger) este derivat din rizomul proaspat al plantei de ghimbir – tulpina subterana a plantei, care porneste din sistemul radicular. Un ingredient utilizat in multe retete asiatice, Ghimbirul are o aroma iute, intensa, cand este utilizat drept condiment culinar. In traditia occidentala, Ghimbirul este utilizat cel mai des la dulciuri – doua exemple sunt turta dulce si biscuitii cu ghimbir. Aplicat local, uleiul esential de Ghimbir ofera o senzatie de incalzire a pielii.
Lamaie verde (Lime)

Lamaie verde (Lime)

Presat la rece din coaja de lamai verzi proaspete, uleiul esential de Lamaie verde doTERRA (Lime) este revigorant si energizant, atat ca aroma, cat si ca gust. Lamaile verzi sunt utilizate frecvent la aperitive si bauturi pentru aroma lor proaspata de citrice. Uleiul de Lamaie verde este, de asemenea, cunoscut pentru capacitatea sa de a binedispune, a oferi echilibru si energie. Datorita continutului sau ridicat de limonen, uleiul de Lamaie verde se regaseste deseori in produsele de curatare a fetei si a corpului, deoarece are proprietati de curatare si un parfum care binedispune.
Muscata (Geranium)

Muscata (Geranium)

Apartinand genului de specii de flori Pelargonium, muscatele sunt cultivate pentru frumusetea lor si pentru utilizarea ca ingredient fundamental in industria parfumurilor. Desi exista peste 200 de varietati de flori in cadrul genului Pelargonium, doar cateva sunt utilizate pentru extractia uleiurilor esentiale. Utilizarile uleiului esential de Muscata (Geranium) dateaza inca din Egiptul Antic, cand egiptenii foloseau uleiul de Muscata pentru infrumusetarea pielii. Uleiul de Muscata curata tenul si sprijina sanatatea parului, ceea ce il face ideal in produsele pentru ingrijirea tenului si a parului. De asemenea, aroma sa contribuie la sentimente de calm si echilibru.
Musetel roman (Roman Chamomile)

Musetel roman (Roman Chamomile)

Musetelul roman ( Roman Chamomile ) creste aproape de pamant, atingand maximum 30 cm inaltime. Are frunze gri-verzui, flori asemanatoare cu margaretele si miroase ca un mar. Planta a fost supranumita „medicul plantelor”, deoarece are efecte pozitive asupra plantelor care cresc in apropierea sa. In antichitate, romanii foloseau acest ulei pentru a le da curaj in batalie. Desi utilizarea cea mai frecventa a musetelului este in ceaiuri, uleiul de Musetel roman se gaseste si in creme de fata, bauturi, vopsea de par, sampoane si parfumuri.
Nepalez (Wintergreen)

Nepalez (Wintergreen)

Uleiul esential de Wintergreen este derivat din frunzele unei tufe cataratoare din zonele de conifere. Componenta chimica principala din Wintergreen, salicilatul de metil, este utilizata in creme pentru uz extern si amestecuri pentru masaj, datorita proprietatilor sale calmante. De fapt, Wintergreen si Mesteacanul sunt singurele plante din lume care contin salicilat de metil in mod natural. Ca aromatizant, se utilizeaza mici cantitati de Wintergreen in bomboane, pasta de dinti si guma de mestecat. Cand este difuzat, Wintergreen are o aroma revigoranta care binedispune si stimuleaza. Prin initiativa dōTERRA Co-Impact Sourcing®, noua noastra sursa de Wintergreen este in Nepal, unde acesta este recoltat de sateni si apoi distilat in distileriile comunitatilor locale. Acest proces creeaza noi oportunitati economice pentru zonele foarte izolate din regiunea rurala a Nepalului.
Portocala amara (Petitgrain)

Portocala amara (Petitgrain)

Uleiul esential de Petitgrain este obtinut din portocalul amar, utilizat din timpuri stravechi in cadrul practicilor de vindecare traditionale. Exista trei uleiuri esentiale derivate din portocalul amar. Uleiul esential de Petitgrain este distilat din frunzele si crengutele pomului fructifer, uleiul esential Neroli este distilat din flori, iar uleiul de Portocala amara este produs prin presarea la rece a cojii fructelor. Prin faptul ca obtine uleiul esential de Petitgrain din Paraguay, ca parte a initiativei Co-Impact Sourcing™, doTERRA sprijina proiectele necesare de dezvoltare a comunitatilor rurale si asigura un venit diversificat micilor fermieri. Aceasta abordare ofera o alternativa viabila din punct de vedere economic la despadurit, aducand o contributie enorma la protejarea peticelor ramase din Padurea tropicala atlantica din estul Paraguayului.
Portocala salbatica (Wild Orange)

Portocala salbatica (Wild Orange)

Presat la rece din coaja fructului, uleiul esential de Portocala salbatica este unul dintre cele mai bine vandute uleiuri esentiale de la doTERRA, datorita aromei sale energizante si beneficiilor multiple. Bogat in monoterpene, uleiul esential de Portocala salbatica are proprietati stimulante si energizante. Acest constituent chimic confera uleiului de Portocala salbatica capacitatea de a purifica si improspata. De asemenea, coaja de portocala are un continut ridicat de antioxidanti, care contribuie la mentinerea starii generale de sanatate. Uleiul de portocala salbatica confera o nota proaspata, dulce si racoritoare oricarui amestec de uleiuri esentiale.
Santal Hawaiian (Hawaiian Sandalwood)

Santal Hawaiian (Hawaiian Sandalwood)

Obtinut dintr-o sursa regenerabila din Hawaii, uimitorul ulei esential de Santal de la doTERRA ofera o gama larga de beneficii, printre care netezirea tenului si imbunatatirea dispozitiei. Avand in spate mii de ani de utilizare documentata, acest ulei are o valoare deosebita pentru multi utilizatori. Uleiul esential de Santal Hawaiian are o aroma bogata dulce-lemnoasa care induce calm si o stare de bine, fiind perfect pentru utilizarea la masaj sau in aromaterapie. Uleiul de Santal are intense proprietati calmante si benefice pentru piele, fiind la mare cautare in industria produselor pentru ingrijirea corpului si a tenului. Uleiul de Santal Hawaiian poate atenua imperfectiunile pielii, oferind un aspect general intinerit al tenului. Pe langa proprietatile calmante si benefice pentru piele, uleiul de Santal Hawaiian are aceleasi efecte asupra dispozitiei, contribuind la reducerea tensiunilor si favorizand starea de bine emotionala.